Glutenfria brownies med tryffel

Brownies

Vem älskar inte choklad?

Och något som smakar lika bra utan vetemjöl är just brownies!

Dessa är enkla att göra och smakar gudomligt!

Detta behöver du:

1,5 dl grädde

150g mörk choklad

150g smör/margarin (jag använde mildas mjölkfria!)

2,75 dl strösocker

1,5 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

2 ägg

1 dl glutenfri mjölmix (jag använde leilas!)

Börja med tryffeln, värm grädden och hacka chokladen. Vänd sedan ner chokladen i grädden och rör om, ställ i kylen medan du gör kakan.

Smält smöret/margarinet och rör sedan ner strösocker, vaniljsocker, kakao, salt, mjölmix och slutligen äggen.

Täck en form med bakplåtspapper, ca 20×30 cm, det blir en ganska liten kaka.

Ställ in i ugnen, grädda på 160 grader i ca 22-25 min. Kakan ska vara kladdig, bäst blir den om den får stå i kylen över natten! Bred tryffeln över och skär i små rutor.

Matilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s