Glutenfria matmuffins

matmuffins

Efter cardion idag slängde jag ihop dessa godingar! Perfekt mellanmål när man behöver lite energi, som nu efter träning!

Dem går fort att göra eftersom man bara rör ihop allt och klickar ut i muffinsformar. Själva fyllningen går att variera, ta lite av det man har hemma. Nu hade jag kycklingskinka, mozzarellaost och tomat i, men salami och parmesan är också en riktig bra kombo!

För ca 10-12 st

4 dl glutenfri fin mjölmix

5 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

1 dl valfri riven ost

0,5 dl tärnad tomat

ca 1 dl skinka, skuren i mindre bitar

4 msk olivolja eller rapsolja

1 ägg

3 dl mjölk

1 msk fryst gräslök, går att ta vilken krydda man vill, det man tycker om

Blanda ihop allt och som vanligt när det gäller glutenfritt så ska degen vara kladdig, men den ska ändå gå ihop. Så var lite försiktig med mjölken, men om den skulle bli för lös så är det bara att tillsätta lite mer mjölmix!

Klicka ut i muffinsformar och grädda mitt i ugnen på 180 grader i ca 20-25 min.

Matilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s