Köttfärsomelett i stekpanna

Omelett

Dagens middag blev en köttfärsomelett/frittata i stekpanna. Jag gräddade den bara på spisen, men det går lika bra att grädda den i ugnen, men då är det viktigt att stekpannan går att ha i just ugnen.

1/2 gul lök

1 morot

350-400 gram nötfärs

1 msk tomatpuré

oregano

salt

svartpeppar

4-5 kokta potatisar

körsbärstomater, så mycket du önskar. Jag hade ca 10 st!

färsk bladspenat, så mycket du önskar

5 ägg

1/2 dl havremjölk

Börja med att hacka löken fint och riv moroten grovt, stek i rapsolja. Tillsätt sedan köttfärsen, stek klart den och ta i tomatpuré, oregano, salt och peppar. Här kan du ha i vilka kryddor du vill! Bara du får till en god köttfärsröra. Vispa lätt ihop äggen och havremjölken (här kan du ta vanlig mjölk om du vill!)

Lägg i tomaterna, potatisen och spenaten och blanda om försiktigt innan du häller över äggblandningen. Låt den stå på spisen på låg värme till äggen har stelnat. Försök röra lite i botten då och då så den inte bränner fast!

Toppa med färsk spenat och lite cayennepeppar!

Matilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s