Glutenfria mums mums

Mums mums

Det här är min variant på mums mums! Perfekt fredagsmys!

för ca 18 kakor:

100 gram mjölkfritt margarin

1 dl farinsocker

0,5 tsk vaniljsocker

1 ägg

0,5 tsk salt

2 dl glutenfri fin mjölmix

0,5 dl kakao

Till marängen:

2 äggvitor

1 dl strösocker

några droppar färsk citronsaft, ättika går också bra

vaniljpulver

Kakao och kokos till topping, ta önskad mängd

Börja med kakorna. Rör margarin, vaniljsocker och farinsocker fluffigt med elvisp, tillsätt ägget och blanda noga. Tillsätt mjölmixen, saltet och kakaon. Klicka ut i små bollar på bakplåtspapper och grädda på 180 grader i ca 10 min.

Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret och citronsaften och vispa till det bildas ett hårt skum, när vispen lämnar ett tydligt mönster efter sig. Smaksätt med lite vaniljpulver!

När kakorna har svalnat så spritsar du marängen på kakorna och ställer in i frysen ca 30 min, ta sedan ut dem och strö över kokos och kakaoblandningen!

Kakorna blir bara godare om dem får stå i frysen ett tag innan dem serveras!

Matilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s