Världens bästa glutenfria pizzadeg

IMG_4278

Den här degen blir fullt hanterbar, den går ihop och blir ungefär som en ”vanlig” deg.

Så, prova att göra den! Den blir överraskande god!

För 2 pizzor:

25 gram jäst

1 msk fiberhusk

2 dl vatten + 0,5 dl i slutet

1 tsk salt

0,5 dl olivolja

5 dl glutenfri fin mjölmix

pizzadeg

Smula jästen i en degbunke, häll över fingervarmt vatten och tillsätt fiberhusk, salt och olivolja. Låt svälla i ca 10 min.

Häll sedan i mjölmixen, det kommer se ut som att den inte går ihop. Men när du tillsätter 0,5 dl vatten i slutet så kommer den gå ihop och få en fin konsistens! Låt jäsa 30 min innan du kavlar ut den.

Matilda

Annonser

En kommentar

  1. Jöns · juni 14

    Den ser inte god ut

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s