Citronmarängtårta

citronmaräng

Idag är det Pelles födelsedag, då blir det självklart tårta!

Den här tårta är lättäten och fräsch, men framför allt helt glutenfri!

Till marängen:

5 äggvitor

2,5 dl strösocker

Till citronkrämen:

5 äggulor

1 dl socker

saft och skal från 1/2 citron

75g smör eller margarin

3 dl vispgrädde

Smält choklad eller kakao att pudra över

Värm ugnen till 250 grader.

Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sedan sockret och vispa till en fast maräng.

Bred ut marängen på en plåt på bakplåtspapper och ställ in i ugnen, stäng sedan av ugnen direkt och låt stå över natten.

Till citronkrämen blandar du äggulorna, sockret, citronsaft och skal i en kastrull. Sjud på låg värme under vispning, använd inte rostfri visp! Använd plastvisp, annars blir krämen grå i färgen. Låt den svalna och vispa sedan ned smöret/margarinet. Förvara krämen i kylen till det är dags att montera tårtan.

Lägg på citronkrämen på marängen, sedan grädden över. Garnera med smält choklad, nu hade jag inte det hemma, så det fick bli kakao!

Matilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s