Marängbakelser med citron- och halloncurd

marängbakelse

Dessa små söta bakelserna innehåller både citroncurd och halloncurd! En perfekt kombination!

Jag lägger upp receptet på halloncurden, för den är en riktig höjdare.

450g Hallon, jag hade frysta
1 dl Strösocker
50g Smör/margarin
2 Äggulor
1½ msk Maizena

Koka hallonen och mosa sönder dem. Sila sedan bort kärnorna. Koka upp ca 1 dl av hallonsåsen med sockret och smöret under omrörning. Ställ åt sidan medan du blandar ner maizenan i resterande hallonsås och häll sedan ner det i kastrullen.

Vispa sönder äggulorna och häll ner det i kastrullen och vispa konstant på låg värme till den tjocknar!

Matilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s