Glutenfri frölimpa

frölimpa

Det här brödet bakade jag igår, det blev väldigt bra faktiskt!

1 limpa

1 tsk salt

1 msk rapsolja

5 dl vatten

1 msk honung

1 påse torrjäst (motsvarande 50 gram färsk)

2 dl majsmjöl

2 msk linfrön

0,5 dl solroskärnor

1 msk fiberhusk

1 dl krossat bovete

4,5 dl fin glutenfri mjölmix

Blanda ihop alla ingredienserna utom vattnet, värm vattnet till ca 40-45 grader och häll över.

Klä en avlång form med bakplåtspapper och häll över degen, den kommer vara rätt kladdig. Strö eventuellt över lite pumpakärnor!

Låt jäsa 1 timme och värm upp ugnen till 250 grader.

Ställ in brödet på nedersta falstret i den heta ugnen och sänk till 200 grader direkt, grädda cirka 30 min.

Matilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s