Mandelfria biskvier

biskvi

Jag som nöt- och mandelallergiker har aldrig kunnat äta biskvier, men nu testade jag att göra botten på solroskärnor, det funkade minst lika bra! Jag lägger ut receptet på kakbottnarna, smörkrämen är samma recept som jag använde till mina cupcakes, men smaksatt med kakao stället.

Jag fick ut 5 stora på detta här receptet, skulle absolut gå bra att halvera storleken.

1 dl solroskärnor

1 äggvita

0,75 dl florsocker

1 krm vaniljpulver

Mixa solroskärnorna till ett fint pulver, ju finare desto bättre! Blanda ner äggvitan, florsockret och vaniljpulvret.

Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen på 200 grader ca 10 min.

Lycka till!

Matilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s