Linssoppa med citron- och basilikayoghurt

Linssoppa

Idag blev dagens middag en mustig linssoppa med färsk chili, vitlök och lite spiskummin. Till det en citron- och basilikayoghurt!

Linssoppa

ca 4 portioner

2 gula lökar

2 morötter, grovt rivna

2 msk tomatpuré

1 stor vitlöksklyfta

1 röd chilipeppar (jag använde hela, skivad med frön och allt)

ca 8 dl vatten

1,5-2 grönsaksbuljongtärningar

1 dl röda linser

salt

Svartpeppar

paprikapulver

spiskummin

Stek lök och rivna morötter, utan att de får färg. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och chili.

Häll i vattnet och buljongtärningar, därefter tillsätts linserna. Låt puttra ca 10 min, till linserna är helt mjuka.

Smaksätt med salt, peppar, paprikapulver och spiskummin efter smak.

citron- och basilikayoghurt

2 dl turkisk yoghurt

skal och saft från 1/2 citron

ca 15 färska basilkablad

svartpeppar

salt

Mortla basilika, citronskal och citronsaft för att få ut maximalt med smak, men även färg! Blanda med yoghurten och smaksätt med salt och peppar!

Matilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s