Laxpasta med bakade tomater & citron

IMG_4689.JPG

Dagens middag blev en laxpasta med spenat, bakade körsbärstomater och massvis med citron!

körbärstomater

Olivolja

Havssalt

Smör/margarin till stekning

Ca 100 gram färsk bladspenat

1 grönsaksbuljontärning

5 dl lätt Creme Fraiche (havregrädde funkar lika bra! eller annat vegetabiliskt alternativ!)

Skal och saft från en ekologisk citron

1 krm cayennepeppar

svartpeppar

2 portionsbitar lax

Börja med att halvera tomaterna och lägg i en ugnsform, ringla över olivolja och lite havssalt. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30 min till tomaterna är riktigt mjuka.

Stek bladspenaten hastigt i matfettet. Tillsätt sedan creme fraiche, buljongtärning, citron, cayennepeppar och svartpeppar. Dela laxbitarna i mindre bitar och lägg ner i såsen, det tar inte många minuter för fisken att bli klar. Servera med de bakade tomaterna och spagetti, i vårt fall såklart glutenfri! Toppa gärna med lite extra svartpeppar!

Lycka till! 🙂

Matilda

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s