Lingonbakelse

IMG_4808.JPG

Det är ju ändå alla hjärtans dag idag, vad passar då bättre än en rustik marängbakelse med lingon, vit choklad och kanel? 🙂

3 äggvitor

2 dl strösocker

1 tsk citronsaft

2 msk maizena

ca 0,5 dl Lingonsylt

50 gram smält vit choklad

3 dl grädde

1 tsk mald kanel

florsocker

Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt halv mängden sockret, citronsaften och maizenan, vispa en stund till. Tillsätt då resten av sockret och vispa till marängen är blank och fast. Vänd sedan i lingonsylten försiktigt, den ska bara bli melerad! (jag mixade sylten till en puré, men det är valfritt!)

Klicka ut marängen på bakplåtspapper och grädda i ugnen på 100 grader i ca 3 timmar! Marängen ska vara lite seg!

Smält den vita Chokladen och ringa över, vispa grädde och blanda i kanelen. Lägg på grädden och pudra över massvis med florsocker! 🙂

Lycka till!

Matilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s