Galette

IMG_4915.JPGSom variation till en vanlig paj gjorde jag idag en galette, vilket innebär en rustik form av paj som bakas utan pajform. Enkel att göra och dessutom vacker att titta på. Receptet är glutenfritt, och går enkelt att göra mjölkfritt om man byter ut smöret mot ett vegetabiliskt alternativ.

100 gram smör/margarin

0,5 dl strösocker

2,5-3 dl glutenfritt mjölmix

1 äggula

1 krm salt

3-4 nektariner, eller annan valfri frukt

1 tsk rörsocker

IMG_4914.JPG

Knåda snabbt ihop smör, strösocker, mjölmix, äggulan och saltet till en pajdeg, låt vila i kylen 30 min. Skär under tiden nektarinerna i tunna skivor.

Kavla ut pajdegen på en bakplåt så runt som möjligt, strö ett tunt lager rörsocker och mjölmix innan du lägger på nektarinskivorna. Vik in kanterna, pensla dem med uppvispat ägg och strö slutligen över rörsocker.

Grädda mitt i ugnen på 200 grader ca 30-40 min. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde! 🙂

Lycka till, Matilda

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s