Rabarberglass

 

IMG_4919.JPGI grunden är detta en vaniljglass med en syrlig rabarberkompott nedrörd i glassen innan den åker in i frysen. En enkel glass som inte man inte behöver glassmaskin till!

3 dl vispgrädde

2 äggulor

0,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker eller vaniljpulver

 ca 2 dl skivade rabarber

0,5 dl strösocker

citronsaft

Börja med att vispa grädden. Vispa sedan äggulorna, vaniljsockret/pulvret och sockret vitt och poröst, tillsätt den vispade grädden och rör ihop till en slät smet.

Koka rabarber, socker och några droppar citronsaft till rabarberna är mjuka. Låt svalna och rör sedan ner kompotten försiktigt i glassmeten.

Frys in i minst 3 timmar, rör gärna i glassen varje halvtimme.

Lycka till, Matilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s