Laxsallad

IMG_4928.JPGKvällens middag blev en krämig laxsallad med kokt potatis, och en dressing med majonnäs och turkisk yoghurt. Måtten är inte exakta, i detta fall får man gå lite på känsla. Byt ut yoghurten mot ett havre eller sojabaserat alternativ, då blir rätten helt gluten och mjölkfri. Här går det att ta de grönsaker man tycker om att ha i!

Ca 2-3  portioner

ca 250 gram lax, ugnsbakad i ca 20 min på 150 grader

ca 500 gram kokt potatis

sockerärtor

körsbärstomater

ärtskott

1 dl majonnäs

1 dl turkisk yoghurt

saften från 1/2 citron

persilja

dill

svartpeppar

salt

Rör ihop ingredienserna till dressingen i botten av en stor skål, blanda sedan ner den kokta potatisen, sockerärtorna, tomaterna och ärtskotten. Lägg till sist över den varma laxen och servera!

Lycka till, Matilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s