Tacosallad med rostad majssalsa

DSCN5107.JPGOkej, gör det här receptet. Bara gör det.

Basen är en rostad majssalsa på färsk majs med svarta bönor, som sedan blandas ut med hackad rödkål, avokado och en grillad kyckling, men rätten blir minst lika god om man utesluter kycklingen.

Ca 4 personer

2 färska majskolvar- funkar bra med majs på burk också såklart!

1/2 rödlök

1 röd chili

saft från 1 lime

koriander, ca 1/2 kruka

1 burk svarta bönor

250-300g rödkål

2 avokado

naturella tortillachips

Creme Fraiche

Skär av majskornen från majskolven och torrosta i en het panna, det går att tillsätta lite olja om det sätter sig i pannan. Häll över majsen i en skål och blanda ner hackad rödlök, chili, koriander, lime och de svarta bönorna. Känn av själv med mängden chili, men det ska finnas lite hetta i den!

Blanda salsan med rödkål och avokado. Toppa med koriander, skivad lime och eventuellt lite skivad färsk jalapeno! Servera med tortillachips och creme fraiche, det är väldigt gott med något som bryter av mot hettan!

Lycka till, Matilda

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s