Världens bästa glutenfria pizzadeg

d58de47b-4167-4de5-832a-61de6a67ca58.jpeg

Den här degen blir fullt hanterbar, den går ihop och blir ungefär som en ”vanlig” deg.

Så, prova att göra den! Den blir överraskande god!

För 2 pizzor:

25 gram jäst

1 msk fiberhusk

2 dl vatten + 0,5 dl i slutet

1 tsk salt

0,5 dl olivolja

5 dl glutenfri fin mjölmix

2 tsk bakpulver

pizzadeg

Smula jästen i en degbunke, häll över fingervarmt vatten och tillsätt fiberhusk, salt och olivolja. Låt svälla i ca 10 min.

Häll sedan i mjölmixen, det kommer se ut som att den inte går ihop. Men när du tillsätter 0,5 dl vatten i slutet så kommer den gå ihop och få en fin konsistens! Låt jäsa 30 min innan du kavlar ut den.

Matilda

3 kommentarer

  1. Anonym · januari 19, 2019

    Hur länge ska den gräddas i ugnen?

    Gilla

  2. Marianne Hurmerinta · december 29, 2021

    Ska det vara både jäst och bakpulver? Står inte när bakpulvret ska i.
    Mvh
    Marianne

    Gilla

  3. Anonym · februari 18, 2023

    Vilken temperatur i ugnen?

    Gilla

Lämna en kommentar