Den här degen blir fullt hanterbar, den går ihop och blir ungefär som en ”vanlig” deg.
Så, prova att göra den! Den blir överraskande god!
För 2 pizzor:
25 gram jäst
1 msk fiberhusk
2 dl vatten + 0,5 dl i slutet
1 tsk salt
0,5 dl olivolja
5 dl glutenfri fin mjölmix
2 tsk bakpulver
Smula jästen i en degbunke, häll över fingervarmt vatten och tillsätt fiberhusk, salt och olivolja. Låt svälla i ca 10 min.
Häll sedan i mjölmixen, det kommer se ut som att den inte går ihop. Men när du tillsätter 0,5 dl vatten i slutet så kommer den gå ihop och få en fin konsistens! Låt jäsa 30 min innan du kavlar ut den.
Matilda
Hur länge ska den gräddas i ugnen?
GillaGilla
Ska det vara både jäst och bakpulver? Står inte när bakpulvret ska i.
Mvh
Marianne
GillaGilla
Vilken temperatur i ugnen?
GillaGilla